Fa / En
Home
Contact us
ُSite Map
ليوار طعمي ماندگار
دانستني ها

 

پنير

یکی از مهم ترین فرآورده های لبنی است که بخش عظیمی از شیر تولید شده هر کشور را به خود اختصاص  می دهد. معمولاً در تهیه ی پنیر از شیر گاو استفاده می کنند، گرچه گاهی شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش هم به کار می رود. رنگ طبیعی پنیر از سفید تا زرد متغیر است.

انواع و طعم های مختلف پنیر به نوع باکتری به کار رفته، میزان چربی شیر، تنوع در مدت زمان و نحوه ی عمل آوردن پنیر بستگی دارد. پنیر یک منبع غذایی غنی از مواد مغذی می باشد. پنیر، پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین هایی مانند A، B2، B12 و مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و روی فراهم می نماید. در پنير پروتئين ها و چربي ها توسط آنزيم هاي مايه پنير و استارتر تجزيه شده و آماده مصرف می گردد.

به عبارت ديگر پنير يك غذاي نيمه هضم شده است که مصرف آن براي افرادي كه مشكل هاضمه نظير ناراحتي هاي معده و روده و صفرا  دارند، افراد كهنسال و كودكان زير ۳ سال بسيار مفيد می باشد، هضم آن راحت است و در بدن سريع جذب مي شود . علاوه بر تمام اين موارد در پنير مقدار قند لاكتوز بسيار كم است و مقدار باقي مانده قند لاكتوز توسط باكتري هاي استارتر تبديل به اسيد لاكتيك ميشود بنابراين مصرف پنير در افرادي كه دچار عدم تحمل لاكتوز می باشند بسيار مفيد بوده و هيچ عارضه گوارشي از اين لحاظ ايجاد نمي كند.

 

دوغ

یکی از نوشیدنی های سنتی ایرانیان است. این محصول به عنوان یک نوشیدنی سالم و مفید که  تأمین کننده ی کلسیم موردنیاز بدن و حاوی ویتامین های گروه B است در سلامت و استحکام استخوان و دندان ها مؤثر می باشد. به طوری که گفته می شود ارزش غذایی هر دو لیوان دوغ معادل یک لیوان شیر است. دوغ، 60 درصد ارزش غذایی ماست و 60 درصد ارزش غذایی شیر را را داراست.

در هر لیتر دوغ 5/1 تا 2 درصد پروتئین، 1 درصد چربی و 750 میلی گرم کلسیم وجود دارد. دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. با مصرف مداوم دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش داشته و از رشد میکروارگانیسم های مضر جلوگیری خواهند کرد. دوغ به دو صورت گرمادیده و گرما ندیده می تواند تولید و به بازار عرضه شود.

منظور از دوغ گرمادیده، محصولی است که پس از آماده سازی و قبل از پرکردن، برای غیرفعال کردن میکرو ارگانیسم های آغازگر و از بین بردن آلودگی های ثانویه ی احتمالی و در نتیجه افزایش زمان ماندگاری تحت فرآیند حرارتی قرار می گیرد. این محصول به دو صورت گازدار و بدون گاز تولید می شود. اما از آنجا که مصرف کنندگان ایرانی از دوغ بدون گاز استقبال بیشتری کرده اند، بیش از 90% دوغ موجود در کشور از نوع بدون گاز است.

 

 تمامی حقوق این سایت(پرتال) متعلق است به لبنيات ليوار 1390- Powered By: Ayand Pardaz Co